گفتهای بی گفتمان
پرستش و سخن گفتن از خدا همواره نیاز انسان بوده است. این نیاز به روشنی در آثار ادبی و هنری جوامع مختلف دیده میشود و بر تاریخ ادبیات سرزمین ما نیز سایه گسترده است. مجموعه «ادبیات عرفانی» انتشارات صابرین به منظور پاسخگویی به نیاز علاقهمندان، گزیدههایی از منابع ناب و اصیل کتاب عرفان ایرانی را برای نوجوانان منتشر کرده است.
مجموعه حاضر گزینگویههای گزنده، اما سازنده، از گفتههایی پراکنده، اما توفنده عارفان و سالکان شوریده حالی است که با مکاشفات «شهودی» و مشاهدات «وجودی» خود، ژرفترین لایههای «حقیقت» و غنیترین «حکمت» را در «قواره عبارت» برای «اهل اشارت» به «عمارت» آوردهاند.
"گفت های بی گفتمان" کتابی است به تالیف دکتر "عبدالعظیم کریمی" شامل گزین گفت های عُرفا و سالکانی چون شیخ حسن خرقانی، خواجه عبدالله انصاری، شیخ ابورجاء و ... و نیز بخشی از متون ادبیات فارسی که به شرح حال ایشان پرداخته است. صرف نظر از مباحث ادبی، آنچه جای تعمق دارد سخنان این افراد در باب معرفت، تفاسیر عرفانی و القای جنبه ایی دیگر از تظاهرات دینی است. این "دعوت" قصد تصدیق این سخنان و آراء را ندارد لیکن با توجه به شرایط موجود، تفکر و تحقیق در خصوص این گفته ها می تواند راهگشا باشد.
«گفتهای بی گفتمان» از 5 فصل تشکیل شده و در هر فصل به سخنان یکی از عرفای ایرانی پرداخته شده است. فصل اول: گزینگویههای ناگفتنی از «شیخ حسن خرقانی»، فصل دوم: گزینگفتهای نایافتنی از «خواجه عبدالله انصاری»، فصل سوم: گزینگفتهای بی گفتمان از «عارفان و سالکان»، فصل چهارم گزینگفتهای پایانی از «شیخ ابورجاء خمرکی» و فصل پنجم گزین گفتهای نیایشی. در انتهای کتاب نیز منابع و ماخذ این کتاب آورده شدهاند.
در یکی از گزینگفتههای «شیخ ابورجاء خمرکی» آمده است:
این خلق مامورند که آن گویند که کنند، یا آن باشند که نمایند. زبان را با دل آشنا کنند تا زبان آن املا کند که در دل بود، و دل جز راست نگوید. این خلق مامورند به گذاشتن آنچه ایشان را از حق بازدارد، و برداشتن آنچه ایشان را به حق رساند. تا آنچه انداختی است نیندازی، آن چه برداشتنی است نتوانی.
کتاب «گفتهای بیگفتمان» گزینش و جمعآوری عبدالعظیم کریمی در شمارگان 2000 هزار نسخه و به قیمت 3700 تومان از سوی انتشارات صابرین منتشر شده است.
فرآوری: رویا فهیم
بخش کتاب و کتابخوانی تبیان
منابع: فارس، دعوت(شماره5)